1. Belgische Avond
graphic
Belgische seizoensafsluiting bij Filmhuis Breda op vrijdag 22 juni!
Op vrijdag 22 juni organiseert Filmhuis Breda alweer de laatste filmavond van dit seizoen. Daar gaan we natuurlijk een feestje van maken, dit keer op z'n Belgisch! Met een pintje in de hand kan je op deze avond genieten van Les Géants en de korte voorfilm Valt een man uit de lucht. Tot slot mogen de voetjes van de vloer bij de muziek van Vankelderen. Krijg je al zin in een curryworst, kaaskroket of een frietje? Dat komt goed uit, want op deze avond staat Cathy's Keuken klaar om voor een Belgisch diner te zorgen!
Cathy's Keuken kookt Belgisch.
Op onze seizoensafsluiting mogen hapjes en drankjes niet ontbreken. Geheel in stijl komt Cathy's Keuken voor een smakelijk Belgisch diner zorgen. Ook bier en friet worden geserveerd!
Bij mooi weer vindt het diner buiten plaats, op de binnenplaats naast de theaterzaal van Nieuwe Veste!
graphic
Hoofdfilm
graphic
Les Géants (2011) – Bouli Lanners
Duur: 85 min
Het is zomervakantie en de tienerjongens Zak, Seth en Dany zijn aan hun lot overgelaten. Zonder een cent op zak moeten ze zichzelf zien te redden. Een reeks sprookjesachtige avonturen volgen, met de Waalse Ardennen op de achtergrond
Les Géants is enerzijds een aanstekelijke road movie en een ode aan de ongerepte natuur van de Ardennen anderzijds. Met deze film won regisseur Bouli Lanners de SACD-prijs en de C.I.C.A.E. Award op het Filmfestival van Cannes in 2011.
Voorfilm
graphic
Valt een man uit de lucht (2017) – Kurt Platvoet en Jan Verdijk
Duur: 7 minuten
Ton en Ineke genieten van hun warme middagmaaltijd. Ze wonen in een vrijstaand huis met tuin aan de rand van een dorp. Plotseling valt er een man uit de lucht. Hij stoort neer in hun tuin, waar het stel enorm van schrikt. De man blijkt Serzi te zijn, een zwaargewonde Kirgiziër zonder schoenen. Dit is het einde van hun rustige weekend.
In de bizarre, zwartkomische korte film Valt een man uit de lucht wordt de Nederlander geconfronteerd met de komst van de vluchteling.
Muziek
graphic
Vankelderen
Eerder dit seizoen moest het Bredase ensemble Vankelderen het optreden bij Filmhuis Breda afzeggen. Tijd voor een herkansing! (Tom Snoek (bas), Rob van Vliet (gitaar) en Sabina Renshof (zang) zijn bij ons te gast om onze seizoen muzikaal af te sluiten! Geniet tijdens het diner en na de film van hun prachtige songs.
Locatie: Theaterzaal Huis Ocrum – Nieuwe Veste – ingang St. Janstraat 18.
PROGRAMMA
18:00 uur: Opening filmcafé
18:30 uur: Diner (max.50 plaatsen) met live muziek
20:00 uur: Aanvang films met aankondiging en uitleg door het FilmhuisBreda
22:00 uur: Live muziek
23:30 uur: Sluiting filmcafé
TICKETS*
Film+Diner Combiticket: € 19,50 / Filmticket: € 8,- / Studenten & Bredapas: € 5,-
Tickets reserveren via info@filmhuisbreda.nl
  • combiticket of
  • alleen voor de film
*Tickets zijn exclusief drankjes.
Meer informatie www.filmhuisbreda.nl en www.facebook.com/filmhuisbreda
 
Voor meer informatie over Filmhuis Breda kunt u contact opnemen via info@filmhuisbreda.nlof kijk op de website www.filmshuisbreda.nl