Menu Sluiten
braziliaanse-avond-filmhuis-breda

 

Braziliaanse avond bij Filmhuis Breda

De combitickets film + diner zijn uitverkocht. Er zijn alleen nog filmtickets beschikbaar.

Op vrijdag 12 april zoekt Filmhuis Breda de zon op! We organiseren een Braziliaanse avond met een Braziliaans diner en de Braziliaanse films Caveirão van Guilherme Marcondes en Benzinho van Gustavo Pizzi.

Reserveer vandaag nog jouw tickets!

Programma
18:00 uur: opening filmcafé
18:30 uur: Braziliaans diner van Piet Kookt met live-muziek
20:00 uur: start films
22:00 uur: live-muziek
23:00 uur: sluiting filmcafé

Piet Kookt Braziliaans
Loopt het water jou al in de mond bij het zien van dit menu? Bestel dan een combiticket voor onze Braziliaanse avond! Geef je de voorkeur aan een vegetarisch diner? Of last van een allergie? Geef dat dan aan bij jouw reservering.

Let op: er zijn slechts 50 combitickets beschikbaar.

Caveirão (2016) – Guilherme Marcondes

De korte film Caveirão verbeeldt de nachtelijke activiteiten van de geesten die in São Paulo rondzweven. De film is een mix van verschillende genres en technieken: fantasy, horror en cartoon ontmoeten elkaar via live-action, 2D- en 3D-animatie. De donkere zijde van de Braziliaanse popcultuur vormde een belangrijke inspiratiebron voor filmmaker Guilherme Marcondes, die tot nu toe vooral shorts heeft geregisseerd.

braziliaanse-avond-filmhuis-breda

Benzinho (2018) – Gustavo Pizzi

Irene woont met haar man Klaus en hun vier zoons vlakbij Rio de Janeiro. De deur klemt, de kraan lekt, maar aan liefde geen gebrek in dit chaotische huishouden. Hun oudste zoon Fernando is een getalenteerd handbalspeler en wordt gescout door een Duitse profclub. Irene wist dat er een dag zou komen dat ze haar kind los zou moeten laten, maar met dit scenario had ze geen rekening gehouden. Lukt het haar om haar eigen angsten te overwinnen voordat haar zoon de wijde wereld intrekt?

NRC noemde Benzinho (Loveling) een “ode aan de menselijke veerkracht” en beloonde de film met vier sterren.

Nilse
Nilse is de zangeres van het gelijknamige duo. Samen met haar gitaar spelende vader, vertolkt zij een breed en gevarieerd repertoire van mooie ingetogen luisterliedje tot aan nummers vol pit en ritme. Het genre gaat van soul tot rock en van jazz tot pop, en van bekend tot onbekend. Echter wel altijd gespeeld en gezongen met een eigen interpretatie. Naast zingen speelt Nilse bij sommige nummers ook piano. Door het minimale gebruik van instrumenten en de keuze van de nummers weten ze samen de juiste sfeer te creëren. Het perfect op elkaar ingespeeld duo, is een bijzondere combinatie die elkaar haarfijn aanvoelen. Samen hebben zij al op veel verschillende locaties opgetreden. Zo hebben zij in menig kroeg de zondagmiddagborrel verzorgd. Maar ook staan zij regelmatig bij recepties, bedrijfsborrels, bruiloften en terrasconcerten. Daarnaast treedt Nilse regelmatig op met bigband 2Swing4U uit Breda, waarin ze de vaste zangeres is, en zingt ze regelmatig met grote orkesten als solist of achtergrond zangeres mee. Meer weten over Nilse? Kijk dan op www.facebook.com/nilse.music