Menu Sluiten
cultuurnacht-filmhuis-breda-belly-flop

Cultuurnacht 2019

Ook al zo’n zin in de Bredase Cultuurnacht op zaterdag 26 januari 2019? Filmhuis Breda wel! Ook volgend jaar zijn we weer aanwezig. We nemen mee: een leger aan korte films, een breinbrekende filmquiz en Beeldbeesten, voor een workshop animatie! Drie goede redenen om Filmhuis Breda op jouw route mee te nemen!

Korte films
20:30 / 21:30 /22:30 uur

Leun achterover en geniet van een reeks grappige en ontroerende animatie en live-action korte films! We vertonen:

cultuurnacht-filmhuis-breda-belly-flop

Belly Flop (2018) – Jeremy Collins en Kelly Dillon 
Een jong meisje kijkt op naar een getalenteerde duikster en probeert haar na te bootsen. Dat is niet makkelijk maar ze geeft niet op!

Gokurõsama (2017) – Clémentine Frère 
Een Japans oud vrouwtje verrekt haar rug op de begane grond van een winkelcentrum. Haar jonge assistente wil haar naar de dokter te brengen, maar die zit een paar verdiepen hoger. Gaat het lukken het vrouwtje naar boven te krijgen?

Life Smartphone (2015) – Chenglin Xie
Met de blik vastgeplakt aan de smartphone, heeft niemand meer oog voor de omgeving en de mensen om ons heen. Mensen raken van elkaar vervreemd en het duurt niet lang of het eerste ongeluk is een feit.

Gratis (2016) – Merijn Scholte Albers en Tobias Smeets
Els en Ruud zitten vastgeroest in hun huwelijk en doen niks anders dan elkaar afsnauwen. Wanneer Ruud een minuut gratis winkelen wint in de supermarkt, gaan ze in training om hun opbrengst zo groot mogelijk te maken. Winst maken ze, maar niet door de gratis boodschappen…

Timber (2015) – Nils Hedinger
Een groep boomstammen doet er alles aan om een ijskoude nacht te overleven door rondom het vuur te blijven zitten. Het vuur moet alleen wel blijven branden en dat levert een zwart-komische situatie op.

Spiegel van Holland (1950) – Bert Haanstra
Prachtig zwart-wit portret van Nederland, waarin typisch Nederlandse landschappen en taferelen in het water worden weerspiegeld. Destijds won de korte documentaire een prijs op het filmfestival van Cannes.

Filmquiz
19:30-23:30 uur

Je filmkennis testen? Doe dan mee met onze filmquiz! Schrijf je antwoorden op het antwoordenformulier en lever het bij ons in. Onder de winnaars verloten we 10×2 filmtickets van Filmhuis Breda.

Workshop animatie i.s.m. Beeldbeesten VOL
18:00-19:00 uur / 19:30-20:30 uur

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar
Altijd al eens een animatiefilm willen maken? Beeldbeesten leren jou de kneepjes van het vak! Tijdens deze spoedcursus ga je je eigen stop-motion filmpje maken. Aan het einde van de workshop gaan we elkaars filmpje bekijken en leer je hoe je thuis verder als filmmaker aan de slag kunt gaan, met je eigen telefoon!