Menu Sluiten

Reis om de wereld op vrijdag 17 mei

Filmhuis Breda gaat op reis! Reis je mee? Na een stevig diner van ONS trekken we met de voorfilm Catching Tourists naar Sri Lanka, waarna we met Edie de prachtige Schotse landschappen gaan verkennen. Na de films kan je nagenieten met live-doedelzakmuziek van Bas Wouters.

Reis je mee? Reserveer vandaag nog jouw tickets.

Diner van ONS
Op onze reislustige avond verzorgt ONS een Schots diner. Geef je de voorkeur aan de vegetarische variant? Geef dat dan aan in je reservering.

Let op: er zijn slechts 50 combitickets beschikbaar.

Catching Tourists (2019) – Daphne Severeijns en Michelle van der Plas

Twee jaar geleden maakten Daphne en Michelle een rondreis door Zuidoost-Azië. Tijdens hun reis bezochten ze onder andere Sri Lanka, waar het hen opviel hoe groot de invloed van massatoerisme is op de tradities van de lokale bevolking. Ze besloten hierover een documentaire te maken en in beeld te brengen hoe aan de ene kant de traditionele “stiltfishing” langzaam verdwijnt en neppe stiltfishers hun geld verdienen van toeristen die foto’s van hen maken. Het is de pijnlijke realiteit: de wereld wordt steeds een beetje nepper.

Daphne Severeijns is op deze avond aanwezig voor een Q&A.
Edie (2017) – Simon Hunter

Na het overlijden van haar dominante man George, besluit de 83-jarige Edie (Sheila Hancock) om eindelijk haar jeugddroom waar te maken: de Mount Suilven in Schotland beklimmen. De eigenwijze Engelse dame vertrekt hals over kop en komt onderweg Jonny tegen, een jonge man die haar bij het verwezenlijken van haar droom helpt. Edie, een film van Simon Hunter, is een avontuurlijke en humoristische feelgood film die zich afspeelt in de beeldschone Schotse Hooglanden. Adembenemende beelden gegarandeerd!

Live-muziek: Bas Wouters

Bas Wouters woonde zo’n dertig jaar geleden in Wales maar kwam in aanraking met de Schotse cultuur door verkering te hebben met een Schotse. Zo leerde hij de cultuur van het prachtige Schotland van binnenuit kennen.

De schoonvader bleek als bevrijder in de tweede wereldoorlog in Tilburg, Bas zijn woonplaats, te zijn geweest. Eenmaal terug in Nederland nam hij in Tilburg les als piper en sloot zich aan bij de Dutch Pipes and Drums. Tegenwoordig speelt en studeert hij pibroch (piobaireachd), de klassieke muziek van de Schotse doedelzak. De muziek waar de doedelzak oorspronkelijk voor gemaakt is. Als ode aan de bevrijders draagt Bas bij optredens nog altijd een originele kilt van het regiment Seafort Highlanders.