Menu Sluiten
franse-avond-filmhuis-breda

Franse avond bij Filmhuis Breda

Op vrijdag 15 maart organiseert Filmhuis Breda weer een Franse filmavond! We vertonen als voorfilm Solitude en als hoofdfilm Plaire, aimer et courir vite van Christophe Honoré. Natuurlijk staat Piet Kookt klaar om een Frans diner voor te bereiden, terwijl Vankelderen een aantal Franse chansons speelt!

Reserveer vandaag nog jouw tickets!

Programma
18:00 uur: opening filmcafé
18:30 uur: diner van Piet Kookt met live-muziek van Vankelderen
20:00 uur: start films Solitude & Plaire, aimer et courir vite
22:00 uur: live-muziek van Vankelderen
23:00 uur: sluiting filmcafé

Piet Kookt Frans
Coque au vin, salad vert, crème brûlee…Op onze Franse avond zorgt Piet Kookt voor een Frans diner! Heb je een allergie of een bepaalde dieetwens? Mail dan naar info@filmhuisbreda.nl. In overleg kunnen we daar rekening mee houden.

Let op: er zijn slechts 50 combitickets diner + film beschikbaar.

franse-avond-filmhuis-breda

Plaire, aimer et courir vite (2017) – Christophe Honoré
Duur: 132 minuten

1993, Parijs. In een donkere bioscoopzaal ontmoet toneelschrijver en alleenstaande vader Arthur, een jonge student uit Rennes. Hun ontmoeting is het begin van een bijzondere liefderelatie tussen twee tegenpolen. Arthur staat aan het begin van zijn leven en wil zoveel mogelijk genieten. Jacques is afstandelijker. Hij is hiv-positief en weet dat zijn dagen zijn geteld.

Plaire, aimer et courir vite werd genomineerd voor een Gouden Palm op het festival van Cannes. De Volkskrant noemde de film ” een mooi, gelaagd dubbelportret van twee homo’s in Parijs in de jarne negentig” en sprak vol lof over de chemie tussen de acteurs Pierre Deladonchamps (Jacques) en Vincent Lacoste (Arthur).

Solitude (2009) – Robin Risser
Duur: 8 minuten

Solitude is de korte film waarmee Robin Risser afstudeerde. De film verbeeldt een eenzame reis en tevens een zoektocht naar hoop. Risser maakte deze short in slechts een week en filmde alles in de regio Charente. Dit, in combinatie met Rissers oog voor composities, levert prachtige beelden op. Iedere scène is als een adembenemend mooie foto.