Menu Sluiten

Boksers in de schijnwerpers bij Filmhuis Breda

Op vrijdag 15 februari organiseert Filmhuis Breda een sportieve en strijdlustige filmavond! We vertonen als voorfilm Hits Like A Girl en als hoofdfilm Journeyman van Paddy Considine. Natuurlijk staat Piet Kookt weer aan de zijlijn met een smakelijk diner en zorgt André Kuijpers voor een stevige muzikale afsluiter!

Stap met ons in de ring en reserveer vandaag nog jouw tickets!

Programma
18:00 uur: opening filmcafé
18:30 uur: diner van Piet Kookt met live-muziek van Spindle
20:00 uur: start films Hits Like A Girl & Journeyman
22:00 uur: live-muziek van Spindle
23:00 uur: sluiting filmcafé

Piet Kookt Tex Mex
Lekker eten voordat de film begint? Daar weet Piet Kookt zich inmiddels wel raad me. Op deze avond kan je zelf je taco of tortilla vullen met een vulling en saus naar keuze. Neem vooral een puntje kwarktaart met rood fruit als toetje! Heb je een allergie? Mail dan even naar info@filmhuisbreda.nl.

Let op: er zijn maximaal 50 combitickets film + diner beschikbaar.

journeyman-filmhusi-breda
Journeyman (2017) – Paddy Considine

Matty Burton is een middengewicht bokskampioen. Het einde van zijn carrière is nabij. Hij streeft ernaar nog zoveel mogelijk geld te verdienen, zodat hij zijn vrouw Emma en dochter Mia een mooie toekomst kan verzekeren. Na een heftig gevecht tegen Andre ‘The Future’ Bryte keert Matty terug naar huis. Even later valt hij neer op de vloer van zijn huiskamer.

Wanneer Matty van zijn coma ontwaakt, begint de zijn strijd pas echt. Vanwege geheugenverlies is hij niet meer de persoon die hij ooit was en moet hij zijn leven weer zien op te pakken terwijl zijn wereld uit elkaar valt.

Met het Britse drama Journeyman laat Paddy Considine (Tyrannosaur, 2011) zich van zijn meest veelzijdige kant zien. Hij regisseerde en schreef de film, maar vertolkte ook de rol van bokser Matty.

Hits Like A Girl (2014) – Harry Sheriff

Hits Like A Girl is een rauwe coming-of-age film over de 19-jarige bokster Kay. Ze kan haar woede moeilijk onder controle krijgen en heeft een moeilijke relatie met haar moeder, die last heeft van pleinvrees. De film presenteert twee kanten van een jonge heldin: haar vechtlust en haar zachte en zorgzame kant wisselen elkaar continu af.

Spindle

Achter de naam Spindle gaat de Bredase muzikant/DJ André Kuijpers schuil. Hij gebruikt dit pseudoniem voornamelijk om verwarring te voorkomen met die bekende astronaut. Zo reist André niet met een ruimteveer door het heelal maar liever met zijn gitaar in de hand door de wereld die muziek heet. Misschien ben je hem weleens tegengekomen in Mezz of Belcrum Beach!

Wil je deze filmavond niet missen? Bestel dan nu jouw film- of combitickets!