Menu Sluiten

Op vrijdag 21 december organiseert Filmhuis Breda de laatste filmavond van het jaar. En dat doen we natuurlijk in stijl! We vertonen een hoofdfilm met een kerstachtig tintje: Tangerine (2015) van Sean Baker, die eerder dit jaar The Florida Project uitbracht. Daarvoor kunt u kijken naar de korte film Collier, van Stefan van den Bosch. Hij is samen met acteur Cees de Jonge op deze avond aanwezig voor een Q&A. Natuurlijk zorgt Piet Kookt voor een pre-kerstdiner. Live-muziek wordt dit keer verzorgd door Rik van Berlo.

Reserveer vandaag nog jouw combi- of filmtickets!

18:00 uur: opening filmcafé
18:30 uur: diner van Piet Kookt
20:00 uur: start films
22:00 uur: livemuziek
23:00 uur: sluiting filmcafé

Piet Kookt wild
Ook op onze laatste filmavond van 2018 is onze vaste kok natuurlijk van de partij. Piet Kookt serveert een pre-kerstdiner, om alvast in de stemming te komen. Op het menu staan onder andere wildstoof, diverse ovenschotels en apfelstrudel. Smullen maar! Last van een allergie? Laat het ons weten via info@filmhuisbreda.nl.

Let op: er zijn 50 combitickets beschikbaar.

Collier (2018) – Stefan van den Bosch
Duur: 8 minuten

Een bedachtzame sieradenmaker die in zijn eigen gestructureerde wereld leeft, ontmoet een impulsieve jonge vrouw die op zoek is naar het perfecte sieraad. De ontmoeting wordt gevolgd door een tweede en derde afspraak. Langzaamaan ontstaat er een bijzondere band tussen de twee tegenpolen.

Deze film werd gemaakt door Team Hoog tijdens het 48Hour Film Project in Amsterdam, 1-3 juni 2018. Producent Stefan van den Bosch en acteur Cees de Jonge zijn op deze avond aanwezig voor een Q&A.

Tangerine (2015) – Sean Baker
Duur: 88 minuten

Na een celstraf van 28 dagen verlaat transgender en prostituee San-Dee Rella de gevangenis. Het is kerstavond. Ze komt haar vriendin (eveneens transgender en prostituee) Alexandra tegen, die haar vertelt dat San-Dee’s vriend Chester is vreemdgegaan toen ze vast zat. Een wilde zoektocht naar Chester en de vrouw door Los Angeles barst los.

Sean Baker (bekend van The Florida Project) filmde Tangerine met drie iPhones. De film ging in 2015 op het Sundance Film Festival in première. Deze low-budget productie is spraakmakend en baanbrekend, niet alleen vanwege de manier waarop deze film is gemaakt, maar ook omdat Baker verschillende subculturen belicht en heeft gekozen voor transgender hoofdpersonen.

Wil jij er ook bij zijn? Reserveer dan nu je tickets