Menu Sluiten
bob-entrop-filmhuis-breda

Oktober is de Maand van de Geschiedenis! Daarom heeft Filmhuis Breda de filmtrots van Breda uitgenodigd: Bob Entrop. Hij neemt ons met een lading boeiende films en leuke anekdotes terug naar een aantal spraakmakende historische gebeurtenissen.

Duik jij ook mee de geschiedenis in? Reserveer dan nu jouw tickets!

18.00 uur: opening filmcafé
18.15 uur: diner
19.30 uur: start filmprogramma
21.15 uur: korte pauze
21.30 uur: vervolg filmprogramma
22.30 uur: nabespreking filmcafé

DINER VERZORGD DOOR COÖPERATIE ONS RESTAURANT

Indisch Buffet
Indische Kip in Ketjapsaus
Rundergehaktballen in pikante Kokossaus
Sambal Goreng Boontjes
Kerrie Eieren
Groente Curry
Verse Gebakken Uitjes
Witte Rijst
Fruit in Zoete Saus

FILMPROGRAMMA MET BOB ENTROP
Eerder dit jaar vierde Bob Entrop dat hij al 45 jaar in het filmvak zit. De basis voor zijn indrukwekkende carrière legde hij in Breda: hij volgde de filmopleiding aan de academie voor Beeldende Kunsten St. Joost. Entrop was één van de oprichters van het filmcollectief De Kritiese filmers. Hij heeft al meer dan 320 filmtitels op zijn naam staan, maar kan de verleiding niet weerstaan om ook vandaag de dag maatschappijkritische films te blijven maken.

De Bredase filmmaker is te gast om de films in te leiden.

500 GASTARBEIDERS (1970)
Duur: 27 minuten

Wat gebeurt er als plotseling 500 gastarbeiders geplaatst worden in een voormalig klooster in een kleine gemeenschap? 500 Gastarbeiders is een film uit 1970, maar het onderwerp is ook vandaag de dag nog zeer actueel.

WE HEBBEN NIETS TE VERLIEZEN ALLEEN MAAR TE WINNEN (1975)
Duur: 55 minuten

De vrouwelijke werknemers van Crossland Filters in Den Bosch hebben een week lang het bedrijf bezet gehouden. Deze unieke bezetting is een week lang van binnenuit gefilmd. De film begint met het trekken van een parallel met de crisisjaren van de jaren ’30 aan de hand van foto’s en gesprekken met mensen uit die tijd.

HET WIJ VOLK (2006)
Duur: 45 minuten

Rinus is een Sinto (zigeuner) die op geheel eigen wijze vanuit zijn cultuur al jaren een daklozenboot in Den Haag runt. Een bezoek aan Moeder Theresa in India en een hartaanval maakte dat hij zich is gaan inzetten voor de medemens. In onvervalst Haags doet hij uit de doeken hoe hij tegengewerkt wordt door officiële instanties, welke acties hij onderneemt om de dreigende sluiting te voorkomen en hoe hij een eigen “therapie” op zijn mensen loslaat.

Deze film kwam mede tot stand dankzij STICHTING DOEN i.o.v. NCRV

Wil jij er ook bij zijn? Reserveer dan nu je tickets door te mailen naar info@filmhuisbreda! Vermeld daarin je naam, de titel van de film en het aantal combi- of filmtickets dat je wilt reserveren.