Menu Sluiten

Waar de liefde voor film en cultuur wordt gevierd

Pop-up formule

In 2016 startte Filmhuis Breda met het organiseren van pop-up filmvoorstellingen op verschillende locaties in Breda. Deze pop-up locaties zijn zeer divers maar bieden altijd ruimte om voor en na de film gezellig te kunnen zitten. Een plek om vrienden te ontmoeten, een hapje te eten, een drankje te drinken en om van live muziek te genieten. Kortom een totaal formule waarin de film centraal staat.

Aanbod

Waar Pathé en Kinepolis zorgen voor een actueel en commercieel filmaanbod en Chassé Cinema een mix van arthouse en cross-over, biedt Filmhuis Breda een podium voor kleinere kwetsbare films, voor avant garde en documentaire. Veel actuele filmproducties die in Nederland in première gaan worden niet in Breda vertoond. Filmhuis Breda wil dat gat dichten. Dit actuele filmaanbod wordt aangevuld met retro-perspectieven en thema-avonden, inspelend op actualiteiten en maatschappelijke onderwerpen. Bovendien steunt Filmhuis Breda jonge filmmakers en geeft hen een podium om hun (korte) films te vertonen. Ook kunnen we in opdracht filmavonden organiseren.

Bekijk hier ons programma en kom ook eens langs!

Eigen plek

Met trots kunnen we inmiddels zeggen dat onze evenementen bijna altijd uitverkopen. Daarom zijn we toe aan een eigen plek in Breda. Een ontmoetingsplek die dagelijks geopend is en waar iedereen welkom is. Tot die tijd blijven we pop-up filmvertoningen organiseren. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Organisatie

Filmhuis Breda is een ongesubsidieerde vrijwilligersorganisatie. Om bovengenoemde programmering en plannen te kunnen realiseren zijn we altijd geïnteresseerd in vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd om ook onderdeel te zijn van ons enthousiaste team mail dan naar info@filmhuisbreda.nl voor meer informatie.

Chiel, Monique, Carla, Lisa en Rens.