Menu Sluiten
Video afspelen

19 JUNI 2020 | Senegalese filmavond

Lieve bezoekers en volgers van Filmhuis Breda,

Op 28 februari 2020 organiseerden we onze laatste filmavond, niet wetende dat het de laatste filmavond van seizoen 2019/2020 zou zijn. Ondanks dat we, met het oog op de huidige maatregelen tegen het Coronavirus, officieel vanaf 1 juni onze deuren voor een klein publiek zouden mogen openen, hebben wij besloten om dat niet te doen. De maatregelen zorgen er namelijk voor dat wij niet de gezellige, muzikale, smakelijke en sfeervolle filmavonden kunnen organiseren zoals je van ons gewend bent.

In plaats daarvan kijken wij vooruit en streven we ernaar om in september het nieuwe seizoen van Filmhuis Breda met een spetterende avond te openen. Wij overleggen met Nieuwe Veste hoe wij onze filmavonden in deze nieuwe situatie op een veilige en leuke manier kunnen vormgeven. Zodra we nieuws hebben, brengen we jullie op de hoogte.

Wij hopen na de zomer iedereen in goede gezondheid weer te mogen ontvangen. Blijf gezond en zorg goed voor elkaar.

Liefs,

Team Filmhuis Breda

ATLANTIQUE

JAAR 2019
REGIE Mati Diop
DUUR 105 minuten
MET Nicole Sougou, Ibrahima Traoré en Mama Sané
TAAL Wolof, Frans, Engels (Nederlands ondertiteld)

In een voorstad van Dakar bloeit de liefde op tussen Ada en Souleiman. Achter de zorgeloze verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada moet trouwen met een man van wie ze niet houdt. Souleiman besluit het land te verlaten en aan de andere kant van de oceaan een betere toekomst op te bouwen. Een aantal dagen na zijn vertrek breekt een brand uit op het huwelijksfeest van Ada en worden de meisjes uit de buurt door een mysterieuze koorts bevangen. De jonge politieman Issa gaat op onderzoek uit.

Atlantique is een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. Dit speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix won. Ook is Atlantique de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en was de Senegalese Oscarinzending.