Menu Sluiten
Video afspelen

22 MEI 2020 | AMERIKAANSE FILMAVOND

Lieve bezoekers en volgers van Filmhuis Breda,

Op 28 februari 2020 organiseerden we onze laatste filmavond, niet wetende dat het de laatste filmavond van seizoen 2019/2020 zou zijn. Ondanks dat we, met het oog op de huidige maatregelen tegen het Coronavirus, officieel vanaf 1 juni onze deuren voor een klein publiek zouden mogen openen, hebben wij besloten om dat niet te doen. De maatregelen zorgen er namelijk voor dat wij niet de gezellige, muzikale, smakelijke en sfeervolle filmavonden kunnen organiseren zoals je van ons gewend bent.

In plaats daarvan kijken wij vooruit en streven we ernaar om in september het nieuwe seizoen van Filmhuis Breda met een spetterende avond te openen. Wij overleggen met Nieuwe Veste hoe wij onze filmavonden in deze nieuwe situatie op een veilige en leuke manier kunnen vormgeven. Zodra we nieuws hebben, brengen we jullie op de hoogte.

Wij hopen na de zomer iedereen in goede gezondheid weer te mogen ontvangen. Blijf gezond en zorg goed voor elkaar.

Liefs,

Team Filmhuis Breda

BLAZE

JAAR 2018
REGIE Ethan Hawke
DUUR 128 minuten
MET Ben Dickey, Alia Shawkat en Charlie Sexton
TAAL Engels (Nederlands ondertiteld)

De kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley was een belangrijk figuur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren ’70 en ‘80. Hij overleed op 39-jarige leeftijd als onbekende muzikant, maar inspireerden wel grote country artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard.

Blaze volgt het leven van de zanger in verschillende fases van zijn leven: zijn relatie met Sybil Rosen, de impact van zijn nummers en zijn tragische overlijden. Een liefdevol eerbetoon van regisseur Ethan Hawke (Boyhood, Julliet, Naked) aan een haast vergeten countryheld.

EL MUERTO

Voorfilm
JAAR 2019
REGIE Loïs Dols de Jong
DUUR 21 minuten
MET Teun Kuilboer, Melody Klaver en Mark Ram
TAAL Nederlands

Wanneer twee broers en een aangetrouwde schoonzus in een verlaten mijn een grote goudader vinden, slaat de goudkoorts toe. Verteerd door hebzucht verraden ze hun bloedeigen familie in een poging alles voor zichzelf te houden.

Deze film kwam tot stand in samenwerking met de VPRO.