Menu Sluiten

10 NOVEMBER 2019 | SUNDAY CINELUNCH

het programma

13:00 uur | start lunch
14:00 uur | start film Tehran Taboo (2017)

De beste manier om een gure zondagmiddag door te komen? Lekker lunchen en een goede film kijken natuurlijk! Tijdens deze Sunday CineLunch vertonen we de film Tehran Taboo (2017).

Video afspelen

TEHRAN TABOO

Hoofdfilm 
Duitsland / Oostenrijk
2017 / 96 minuten

REGIE Ali Soozandeh
MET Jasmina Ali, Hasan Ali Mete, Zahra Amir Ebrahimi

De animatiefilm Tehran Taboo vertelt de verhalen van vier mensen die elkaar allemaal kruisen. Pari is een alleenstaande moeder die in de prostitutie werkt om voor haar zoontje te kunnen zorgen. Haar drugsverslaafde man zit in de gevangenis en ze wil graag van hem scheiden, ondanks dat de shariawetgeving dit verbiedt. Haar buurvrouw is de ongelukkige, zwangere Sara, die probeert te ontsnappen aan het juk van haar man en schoonouders.

Tot slot vertelt de film ook het verhaal van de jonge muzikant Barak en Donya. Vanwege een one night stand kan Donya haar maagdelijkheid niet meer bewijzen tegenover haar toekomstige echtgenoot. Ze wil een dure operatie laten uitvoeren om haar maagdenvlies te herstellen. Barak moet deze betalen, maar hij heeft geen idee waar hij het geld vandaan moet halen.

In dit regiedebuut uit de Duits-Iraanse regisseur Ali Soozandeh felle kritiek op zijn thuisland Iran. Vandaar dat hij deze film dan niet in Teheran maken. Om toch zo goed mogelijk de stad en het leven daar in beeld te brengen, gebruikt hij animaties en de rotoscooptechniek, waarbij scènes met acteurs worden opgenomen die daarna worden overgetekend.