Menu Sluiten

18 oktober 2019 | jamaicaanse filmavond

Let op: combi-tickets (diner + film) voor de Jamaicaanse filmavond zijn uitverkocht. Er zijn alleen nog filmtickets beschikbaar.

het programma

18:00 uur | opening filmcafé
18:30 uur | diner
20:00 uur | start voorfilm Gifts from Babylon (2018) en hoofdfilm Yardie (2018)
22:15 uur | Q&A met Emiel Martens van Caribbean Creativity 
22:30 uur
| borrel met muziek

Terwijl de regen met bakken uit de hemel valt, reist Filmhuis Breda naar de zon. Naar Jamaica en Gambia (ook wel eens ‘Little Jamaica’ genoemd) om precies te zijn. Op deze tropische avond vertonen we de Jamaicaans-Britse misdaadfilm Yardie. De film beleeft zijn Brabantse première bij Filmhuis Breda. Emiel Martens van Caribbean Creativity is aanwezig voor een introductie en een Q&A. De avond wordt afgetrapt met een heerlijk diner in Jamaicaanse stijl en de Gambiaans-Nederlandse voorfilm Gifts from Babylon.

Video afspelen

YARDIE

Hoofdfilm 
Jamaica / Verenigd Koninkrijk
2018 / 102 minuten / (Jamaicaans) Engels gesproken met Engelse ondertiteling

REGIE Idris Elba
MET Aml Ameen, Sheldon Shepherd en Stephen Graham

Kingston, Jamaica, jaren ’70. Er is een bendeoorlog gaande. Dj Jerry Dread is het geweld beu en probeert vrede te stichten, maar moet dat met zijn eigen leven betalen. Zijn jongere broer Denis is getuige van de moord op Jerry. Tien jaar later wordt Denis de rechterhand van maffiabaas Fox, die Denis naar Londen stuurt voor een missie. Wanneer deze mis lijkt te gaan, besluit Denis om de moordenaar van zijn broer te zoeken.

Drama- en misdaadfilm Yardie is het regiedebuut van acteur Idris Elba (bekend van onder andere Avengers, Molly’s Game, Luther) en gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Headley uit 1992. The Guardian noemde de film ambitieus, energiek en origineel.

Video afspelen

GIFTS FROM BABYLON

Voorfilm 
Gambia / Nederland
2018 / 24 minuten / Wolof en Engels gesproken met Engelse ondertiteling

REGIE Bas Ackerman

Wat is de menselijke impact van migratie tussen Afrika en Europa? In de korte film Gifts from Babylon wordt deze vraag benaderd vanuit het perspectief van een Gambiaanse terugkeermigrant. De film behandelt de psychologische conflicten die ontstaan wanneer de jonge West-Afrikaanse Modou terugkeert naar zijn thuisland nadat hij illegaal heeft gewoond in wat hij zich als een paradijs had voorgesteld: Europa. Modou zal opnieuw een plek moeten vinden in zijn geboortestad, waar hij zich niet meer thuis voelt.

HET MENU


Caribische kippenstoof en groentestoof
Stoofpot met Jamaicaanse Allspice en peperbes

Geserveerd met rijst en brood

Gemengde salade met rauwkost en geroosterde pinda’s

Tropisch fruit
Bavarois met passiefruit, mango, ananas en meloen