Menu Sluiten
Video afspelen

28 NOVEMBER 2020 | SENEGALESE FILMAVOND

Hoera, de bioscopen en bibliotheken mogen weer open! Dat betekent dat we onze filmavond op zaterdag 28 november kunnen laten doorgaan. Zonder diner, zonder live-muziek, maar mét de ontroerende voorfilm Hopsa Heisasa, een Q&A van regisseur Vincent van den Ouden en de Senegalese film Atlantique (winnaar van de Grand Prix op het filmfestival van Cannes).

Let op: de filmavond is uitverkocht! We hebben een extra filmvertoning toegevoegd in de middag. Reserveer hier je tickets voor de filmmiddag.

PROGRAMMA FILMAVOND
19:00 uur 
| inloop
19:15 uur | voorfilm Hopsa Heisasa + Q&A met regisseur Vincent van den Ouden
19:30 uur 
| hoofdfilm Atlantique (2018)
21:30 uur | uitloop 

PROGRAMMA FILMMIDDAG
15:00 uur | inloop
15:30 uur | voorfilm Hopsa Heisasa + Q&A met regisseur Vincent van den Ouden
15:45 uur 
| hoofdfilm Atlantique (2018)
17:45 uur | uitloop 

ATLANTIQUE

JAAR 2019
REGIE Mati Diop
DUUR 105 minuten
MET Nicole Sougou, Ibrahima Traoré en Mama Sané
TAAL Wolof, Frans, Engels (Nederlands ondertiteld)

In een voorstad van Dakar bloeit de liefde op tussen Ada en Souleiman. Achter de zorgeloze verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada moet trouwen met een man van wie ze niet houdt. Souleiman besluit het land te verlaten en aan de andere kant van de oceaan een betere toekomst op te bouwen. Een aantal dagen na zijn vertrek breekt een brand uit op het huwelijksfeest van Ada en worden de meisjes uit de buurt door een mysterieuze koorts bevangen. De jonge politieman Issa gaat op onderzoek uit.

Atlantique is een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. Dit speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix won. Ook is Atlantique de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en was de Senegalese Oscarinzending.

Hopsa Heisasa

REGIE Vincent van den Ouden

Als de eenzame Willem Hopsa, heisasa zingt, vergeet hij even de wereld om zich heen. Maar wanneer hij op een dag het verdronken meisje Isra ontmoet, die zonder haar verloren teddybeer niet naar het hiernamaals durft, komt Willem erachter dat Hopsa, heisasa veel meer is dan alleen een liedje over liefde en troost.