Menu Sluiten
Video afspelen

27 FEBRUARI 2021 | ONLINE FILMAVOND

Filmhuis Breda gaat online! We fleuren je zaterdagavond op met de online vertoning van de documentaire Being Unstoppable van de Bredase filmmaker Marleen Hoftijzer. Sluit daarna aan bij het online nagesprek en stel je brandende vragen aan Marleen en Karel, één van de hoofdrolspelers van de film. Gratis en voor niks, maar meld je wel even aan!

19:00 uur | je ontvangt een mail met de link naar de film
20:30 uur | je ontvangt een mail met de link naar de online Q&A
20:45 uur | start Q&A met Marleen Hoftijzer en hoofdrolspeler Karel

Being Unstoppable

REGIE Marleen Hoftijzer
DUUR 25 minuten

Iron Man. De zwaarste triatlon ter wereld. Bijna 4 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42 km hardlopen. Documentairemaker Marleen Hoftijzer volgt drie deelnemers (Karel, Steven en Peter) die voor het eerst meedoen. Wat brengt iemand op het idee om zichzelf fysiek en mentaal af te matten? Voor veel mensen is Iron Man een onmogelijke opgave, maar deze drie first timers hebben in hun leven voor grotere uitdagingen gestaan.

Het hart van Steven stond dertien minuten stil doordat hij een hartstilstand kreeg op zijn fiets. Zijn gezicht was op 17 plaatsen gebroken. Peter brak zijn rug tijdens het skieën. De finish halen is voor Peter en Steven een metafoor voor het leven waarvoor ze moesten vechten. De strijd die ze tegen de medische wereld leverden. Tegen de dokters die beweerden dat ze nooit meer zouden kunnen lopen, sporten, laat staan een triatlon behalen.

Het zetten van die ene voetstap over eindstreep bij Iron Man staat symbool voor het blijven geloven in zichzelf. Ze willen niet opgeven en bewijzen dat onmogelijke opgaven te overwinnen zijn. wat hun dokters ook mogen zeggen. Maar de grote vraag blijft, gaan ze de eindstreep halen?