Menu Sluiten
Video afspelen

24 OKTOBER 2020 | CAMBODJAANSE FILMAVOND

Tijd voor een Cambodjaanse filmavond. Het is 17 april 1975. De emotionele animatiefilm Funan brengt de schrijnende gevolgen van de Rode Khmer op één gezin in beeld.

19:00 uur | inloop
19:30 uur 
| inleiding + voorfilm Flight (2018)
19:45 uur | hoofdfilm Funan (2018)
21:15 uur 
| uitloop 

Let op: het huidige tijdschema wijkt af van wat je misschien van ons gewend bent. Er is geen borrel na afloop van de film. Wel delen we een foody bag uit, zodat je thuis met een drankje en een snack kunt nagenieten van de film.

FUNAN

JAAR 2018
REGIE Denis Do
DUUR 84 minuten
MET de stemmen van Bérénice Bejo en Louis Garrel
LAND Frankrijk / Luxemburg / België

Het idyllische leven in een Cambodjaans dorp wordt ruw verstoord wanneer de Rode Khmer een coup aankondigt. Het is 17 april 1975 en anderhalf miljoen mensen moeten hun huis inruilen voor de vage belofte van een goed leven in een land dat vrij is van kapitalisme en Westerse invloeden. Stadsbewoners worden verbannen naar arbeidskampen op het platteland en gedwongen hun bezittingen en persoonlijke identiteit achter te laten. Als één lichaam zullen ze hard werken voor de bevrijding van hun land, maar alleen de sterksten zullen overleven.

Funan is een emotionele animatiefilm over de schrijnende gevolgen van de Rode Khmer op een gezin, met de moeder als strijdlustige heldin. Regisseur Denis Do baseerde zijn regiedebuut op de verhalen van zijn moeder, die het regime van de Rode Khmer overleefde. Do won met zijn film de prijs voor de Beste Lange Animatiefilm op het filmfestival van Annecy.

FLIGHT

Voorfilm
JAAR 2018
REGIE Anna Blom
DUUR 4 minuten
TAAL Nederlands

 

Een meisje wordt verward wakker, niet wetend waar ze is. Terwijl ze rondkijkt om te zien waar ze is, schrikt ze van een enorme vogel. En hij is hier voor haar.