Menu Sluiten
Video afspelen

ZONDAG 20 SEPTEMBER | MUZIEKFILMFESTIVAL

PROGRAMMA ZONDAG

10:00 uur | ontbijt met stomme films en live-pianobegeleiding door René van Assche
11:30 uur | hoofdfilm Mind & Music (2019) + nagesprek met regisseur Pim Giel
13:00 uur | lunch met live-muziek van Porto Cabello
14:30 uur | hoofdfilm Swing (2002)
16:00 uur | borrel

MIND & MUSIC

JAAR 2019
REGIE Pim Giel
DUUR 53 minuten
TAAL Nederlands

Regisseur Pim Giel is aanwezig voor een nagesprek.

Welke invloed heeft muziek op ons psychisch welzijn? Hoe helpt muziek bij het verwerken van angsten, delicten, depressies, trauma’s en pijn? In de documentaire Mind & Music gaat filmmaker Pim Giel in gesprek met wetenschappers, muzikanten, muziektherapeuten en patiënten om antwoord te krijgen op deze vragen.

Mind & Music is de tweede documentaire van Pim Giel die ingaat op de wonderlijke effecten die muziek op het menselijk brein heeft. Eerder maakte hij Miracles of Music, een documentaire die de positieve invloed van muziektherapie belicht.

Bekijk hier de trailer van Mind & Music.

SWING

JAAR 2002
REGIE Tony Gatlif
DUUR 90 minuten
MET o.a. Oscar Copp, Lou Rech, Tchavolo Schmitt, Ben Zimet en Fabienne Mai

 

De tiener Max is op vakantie bij zijn oma in de Elzas. Hij ontmoet het jongensachtige meisje Swing, die hem meeneemt naar uitbundige muziekavonden waarbij alles draait om zigeunerjazz. Dankzij hun vriendschap ontdekt hij de zigeunercultuur, waar dansen en muziek de onmisbare ingrediënten van het dagelijks leven vormen.

Swing is een Franse komedie van regisseur Tony Gatlif, zelf afkomstig van een Roma-familie. Hij maakt al jaren films over zigeuners, omdat de zigeunercultuur dreigt te verdwijnen. Zigeuners mogen nauwelijks rondtrekken en worden vaak gevraagd om een vaste woonplaats te zoeken. Eerder vertoonde Filmhuis Breda zijn film Djam (2017).

Bekijk hier de trailer van Swing.