Menu Sluiten
Video afspelen

20 MAART 2022 | CineMoonFestival

UPDATE 17 MAART 2022
Wegens te weinig reserveringen hebben we tot onze spijt het festival moeten annuleren. Heb je al een ticket gekocht? Je krijgt het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort. We wensen je toch een fijn weekend en hopen je binnenkort te zien tijdens één van onze andere filmevenementen. 

Misschien heb je de maan van de Engelse kunstenaar Luke Jerram nog zien hangen in de Grote Kerk? Deze enorme maan van wel 7 meter doorsnee was van 9 december t/m 30 januari te bewonderen in het kader van het Museum of the Moon. Filmhuis Breda was een van de partners bij dit project maar zoals we allen weten kon dat helaas niet doorgaan. Niet getreurd echter: op zondag 20 maart organiseren wij een ‘CineMoonFestival‘ met ’s morgens First Man (2018) van Damien Chazelle, ’s middags de film Moon (2009) van Duncan Jones, gesprekken met experts van Sterrenwacht Tivoli, een overheerlijke MoonLunch en een Moondrink als afsluiter. Voor het festival zijn verschillende soorten tickets beschikbaar.

Let op: dit event vindt plaats in Brandpunt, Reigerstraat 16, Breda.

PROGRAMMA

09:30 uur | inloop ochtend- en dagprogramma
10:00 – 12:30 uur | hoofdfilm 1 First Man
12:00 uur | inloop middagprogramma
12:30 – 13:00 uur | pauze dagprogramma
13:00 – 13:45 uur | shortfilm & lezing
13:45 uur | lunch: soep, 2 belegde broodjes, salade (via ONS-Label)
14:45 – 15:30 uur | shortfilm & lezing
15:15 uur | inloop hoofdfilm 2 Moon
15:45 – 17:15 uur | hoofdfilm 2 Moon

 

TICKETS

Dagticket = € 32,50
Film 1 + tussenprogramma = € 25,00
(2x shortfilm, lunch en 2x lezing)
Film 2 + tussenprogramma = € 25,00
(2x shortfilm, lunch en 2x lezing)
Film 1 only = € 10,50
Film 2 only = € 10,50


FIRST MAN

JAAR 2018
REGIE Damien Chazelle
DUUR 142 minuten
MET Ryan Gosling, Claire Foy, Corey Stoll, Kyle Chandler en Jason Clarke
TAAL Engels (Nederlands ondertiteld)

Een kleine stap voor een man, of toch niet? Neil Armstrong was de eerste man op de maan, en daar kwam hij niet zomaar. Van sensationele testen in rammelende vliegtuigen met oorverdovend geluid tot de daadwerkelijke reis naar de maan, met alle spanning en stress die daarbij komt kijken. Regisseur Chazelle (Whiplash, La La Land) maakt er geen heldenverhaal van, maar een realistisch, rauwe reis in de ruimte. Ryan Gosling vertolkt de rol van Neil Armstrong. In 2003 bemachtigden Clint Eastwood en Warner Bros, de filmrechten op de Neil Armstrong biografie First Man The Life of Neil A. Armstrong van auteur James R. Hansen. In 2008 belandden de rechten op het boek bij Universal Pictures. In 2015 besloten Chazelle en Gosling om samen First Man te verfilmen. Na de pauze volgt de shortfilm A Moonlights Tale en de lezing van Marco van der List, ingenieur in de ruimtevaartindustrie.

MOON

JAAR 2009
REGIE Duncan Jones
DUUR 97 minuten
MET Sam Rockwell, Kevin Spacey en Dominique McElligott
TAAL Engels (Nederlands ondertiteld)

Slim script van Nathan Parker en Duncan Jones (de zoon van David Bowie). Verontrustend, desoriënterend en spannend, met een geweldige Sam Rockwell in de hoofdrol. De film is een hommage aan de scifi-films van de jaren 1970-’80 en dienden ook als inspiratie. De opnames duurden 33 dagen en vonden voornamelijk plaats in een filmstudio. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, rekende de regisseur op zijn ervaringen als reclamemaker en gebruikte hij weinig acteurs. Jones koos er ook bewust voor om geen digitale animaties te gebruiken, maar wel miniaturen. Deze werden ontworpen door o.a. Bill Pearson, die meegewerkt had aan het design van de film Alien. De film won een BAFTA voor beste debuut.Astronaut Sam Bell leeft al drie jaar eenzaam op de maan. Hij heeft amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve door een defecte satelliet. Twee weken voordat hij naar Aarde terug mag, krijgt hij een ongeluk. Er is iets niet in de haak.

Deze film wordt voorafgegaan door de shortfilm Voyage dans La Lune en een korte lezing van de sterrenkundige Carlo Jenniskens.

Filmprogramma voorjaar 2022

Als het aan ons ligt, organiseren we ook in 2022 een aantal mooie filmevenementen! Echter, we hebben ondertussen wel geleerd dat je niet alles zelf in de hand hebt. De eerste ‘normale’ filmavond met diner en live muziek is een feit en er komen er meer. Deze kunt u alvast in uw agenda zetten: 8 april – Scandinavische filmavond in samenwerking met de Vrije Universiteit van Breda.