Menu Sluiten
Video afspelen

29 APRIL 2022 | DRAMAYAMA (2022) = UITVERKOCHT

Ga je mee op een astrologische pelgrimstocht? Op vrijdag 29 april vertonen we de nieuwe film van Jeanette Groenendaal: Dramayama (2022). Het is een kosmologische dans voorbij ‘het einde van de Maya Kalender’. Op 20 maart is de film in première gegaan in Eye Filmmuseum Nederland. Een maand later vertonen wij de film in De Teruggave in Breda. Filmmaker Jeanette Groenendaal is aanwezig voor een Q&A.

19:15 uur | inloop
19:45 uur | welkomstwoord
20:00 uur | hoofdfilm Dramayama (2022) + Q&A met regisseur Jeanette Groenendaal
21:30 uur | borrel

DRAMAYAMA

JAAR 2022
REGIE Jeanette Groenendaal
DUUR 90 minuten
MET Branly López Quemé

Een belevenis door Tijd en Ruimte langs verleden heden en toekomst. Door de ogen van Branly Gio Lopez, een timekeeper uit Iximulew (Guatemala) reis je mee langs de levende rituelen voor de Planeten van ons Zonnestelsel in het Vedische Zuiden van India.

Sinds het ‘Einde van de Maya kalender’ heeft Branly betekenis en techniek van de Maya Kosmologie bestudeert in een poging om door 500 jaar kolonisatie pijnlijke verwoestte oude rituelen in ere te herstellen. Tijdens zijn vision quest herkent hij langzaam diepe wortels in de echo’s van een Oude Beschaving. Ondertussen spuwt de vulkaan, sterft de tempelolifant en ademt de schildpad geduldig zijn weg terug.

Dramayama (2022) is o.a. vertoond op Garifuna International Indigenous Filmfestival in Los Angeles, Virginia Dares Cinematic Arts Awards for Decolonizing ReIndigenizing Media in de USA en ging in première op Jaipur International FilmFestival in Rajastan, India.

OVER JEANETTE GROENENDAAL
Jeanette Groenendaal (Amsterdam, 1964) is onafhankelijk filmmaker, performancekunstenaar en astroloog. Ze studeerde af als Master in Advanced Research in Dance and Theatre aan DasArts, University of the Arts in Amsterdam. Haar oeuvre bestaat uit live performances, experimentele documentaires, installaties op het snijvlak van wetenschap en kunst en videoportretten. Haar werkzaamheden bestrijken het complete palet van scenarioschrijven, camera, regie en montage tot en met productie en distributie.