Menu Sluiten
Video afspelen

30 OKTOBER 2021 | ITALIAANSE FILMAVOND

Filmhuis Breda draait weer een mooie Italiaans-Franse film! We hopen je weer te mogen verwelkomen op zaterdag 30 oktober voor de film Martin Eden, een verfilming van de gelijknamige en semi-autobiografische roman uit 1909 van de Amerikaanse schrijver Jack London. Als voorfilm vertonen we de korte film Disconnect.

19:00 uur | opening zaal
19:30 uur | start voorfilm Disconnect (2020)
20:00 uur | start hoofdfilm Martin Eden (2019)

Coronatoegangsbewijs
Bij aankomst in Nieuwe Veste vragen we je jouw coronatoegangsbewijs te laten zien. Kijk voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs op de website van de Rijksoverheid.


MARTIN EDEN

JAAR 2019
REGIE Pietro Marcello
DUUR 129 minuten
MET Luca Marinelli, Jessica Cressy, Carlo Cecchi, Denise Sardisco en Vincenzo Nemolato
TAAL Italiaans (Nederlandse ondertiteling)

Martin Eden is een zeiler die uit de arme arbeidersklasse komt. Hij wordt verliefd op Elena Orsini, wiens familie tot de rijke middenklasse behoort. Ondanks dit klassenverschil wil Martin toch Elena’s hart veroveren. Hij besluit schrijver te worden en belandt daarmee in een socialistische kring die botst met de bourgeoisie waar Elena bij hoort.

Martin Eden is een historisch drama van de Italiaanse regisseur Pietro Marcello die is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Amerikaanse auteur Jack London uit 1909. Luca Marinelli kreeg voor de vertolking van de rol van Martin Eden de Prijs voor de Beste Acteur op het Filmfestival van Venetië.

DISCONNECT

Voorfilm
JAAR 2020
REGIE Gregory Samson
DUUR 4 minuten

Een animatiefilm over de liefde, het opdrogen van affectie en de berusting daar tenslotte in. Her verhaal wordt uitgebeeld door twee professionele dansers die de gevoelens zichtbaar maken, vanaf de eerste irritaties tot aan het loslaten van de gebroken relatie.

Gregory Samson studeerde in 2020 af aan de Nederlandse Filmacademie met twee korte films, Blauwe Maandag en Disconnect.