Menu Sluiten
Video afspelen

21 OKTOBER 2022 | Captives (2019)

Waar spelen we deze film?
Deze filmavond vindt plaats op onze pop-up locatie Brandpunt, Reigerstraat 16, 4811 XB Breda.

Wat is het voorlopige programma?
18:30 uur | inloop
19:00 uur | diner
20:15 uur | voorfilm Le Pain (2021) + Q&A met regisseur Pepijn Tebrunsvelt
21:00 uur | hoofdfilm Captives (2019)
22:30 uur | borrel


CAPTIVES

JAAR 2019
REGIE Kristóf Deák
DUUR 85 minuten
MET o.a. Eliza Sodró, Zsófia Szamosi, Ernõ Fekete, Levente Molnár en Ádám Porogi
LANDEN Hongarije

Op een dag verschijnt de Hongaarse communistische geheime politie aan de deur van een gewoon gezin. In plaats van ze te deporteren, trekken de agenten in en sluiten ze niet alleen hen, maar ook iedereen die op de deur klopt, in het huis op. Dagen gaan voorbij zonder enige uitleg. De situatie wordt steeds absurder naarmate geheimen, leugens en paranoia het groeiende aantal gevangenen in het appartement beginnen te ontrafelen…

Hoe bizar dit ook klinkt, Captives is een geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het was 1951. De Hongaarse schilder Szüts Miklós was een jongetje van zes jaar oud en woonde in een appartement in Boedapest toen de geheime politie in de vroege ochtend op de voordeur bonkte en bij het gezin introk.

"Captives geeft een bijna vrolijk inzicht in de manier waarop mensen leven onder het juk van een alles controlerende overheid. Door grappige dialogen, door te spelen met verwachtingen en stereotypes, en door de nauwgezette en fraaie art direction. Natuurlijk is er angst, onrechtvaardigheid en wantrouwen, maar er is vooral solidariteit, eigenzinnigheid en menselijkheid."
Filmkrant

LE PAIN

Voorfilm
JAAR 2021
REGIE Pepijn Tebrunsvelt
DUUR 10 minuten
TAAL Nederlands

Trailer

Een historische kortfilm die een huiszoeking tijdens de Tweede Wereldoorlog in beeld brengt. Een Duitse soldaat onderzoekt of de verdwenen familie Levi zich schuilhoudt in een bouwvallig huisje, dat alleen bewoond lijkt te worden door een Frans(sprekend) boerenmeisje.