Menu Sluiten
Video afspelen

9 DECEMBER 2022 | Give me Liberty (2019)

Waar spelen we deze film?
Deze filmavond vindt plaats op onze pop-up locatie Brandpunt, Reigerstraat 16, 4811 XB Breda.

Wat is het voorlopige programma?
18:30 uur | inloop
19:00 uur | diner
20:15 uur | voorfilm Hoe zullen wij ons troosten (2022)
21:00 uur | hoofdfilm Give me liberty (2019)
22:30 uur | borrel


Give me Liberty

JAAR 2019
REGIE Kirill Mikhanovsky
DUUR 110 minuten
MET o.a. Chris Galust, Lauren ‘Lolo’ Spencer, Maksim Stoyanov, Steve Wolski en Michelle Caspar.
LANDEN Verenigde Staten

Vic werkt als chauffeur bij een transportbedrijf voor gehandicapten in Milwaukee. Hij heeft een drukke dag voor de boeg en loopt al snel achter op schema, omdat de stad door protesten overhoop ligt. Toch lukt het zijn opa om de loyale Vic over te halen van zijn route af te wijken en hem tussendoor samen met een groep bejaarde Russen naar een begrafenis te brengen. Als zijn vaste passagier Tracy vervolgens instapt, is de chaos echt compleet.

Give me Liberty is een tragikomische roadmovie, waarmee Mikhanovsky het hedendaagse Amerika toon in een onwaarschijnlijk mix van talen, culturen, ontmoetingen en misverstanden.

"Geestige dan wel pijnlijk inkijkjes in het warme en zachtaardige Give Me Liberty."
De Volkskrant
4 sterren
"Het ontembare Give Me Liberty, over ‘een stuntelende kerel die het steeds verkloot’, is hartverwarmend."
Het Parool

HOE ZULLEN WIJ ONS TROOSTEN

JAAR 2022
REGIE Machiel van Hoek
LANDEN Nederlands

Een tableau vivant documentaire waarin herbestemde kerken laten zien hoe de ontzuiling de maatschappij in verwarring heeft gebracht, en roept de vraag op hoe wij verder moeten nu vaste referentiekaders geen gegeven meer zijn.

Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Waar ga ik naartoe? De zoektocht naar zingeving is de fundamentele uitdaging voor de hedendaagse mens. We leven in een al maar versnellende tijd die gekenmerkt wordt door individualisme, maar waar kunnen we nog soelaas vinden, in deze onttoverde wereld die getekend door zinloosheid en leegte?

De tragikomische afstudeer documentaire Hoe zullen wij ons troosten onderzoekt de mens in omgang met de leegte van het bestaan.  Met herbestemde kerken als theater, en alledaagse gebeurtenissen als toneelstuk, nemen we een stap terug en observeren we met een weide blik, de eindeloze menselijke zoektocht naar troost.