Menu Sluiten

ZATERDAG 15 FEBRUARI | FRANS EETFILMFESTIVAL

ZATERDAG 15 FEBRUARI 2020

Bonjour tout le monde. Op zaterdag 15 en zondag 16 februari organiseert Filmhuis Breda het Franse eetfilmfestival Bon Appétit! Diverse ticketcombinaties zijn mogelijk. Kom jij ook?
 

PROGRAMMA ZATERDAG

Van Kelderen verzorgt de muzikale omlijsting. 
15:30 uur
| inloop
16:00 uur | Feestelijke opening door Paul Depla (burgemeester van Breda) met voorfilm Bastille uit Paris Je t’aime (2006) en hoofdfilm Comme un chef (2012)
18:00 uur | dîner
19:00 uur | korte film La Saint-Festin (2007)
19:20 uur | gesprek met Annette Ruskus van K-eet n.a.v. ‘A la recherche des femmes chefs en la Coupe du Monde de la Pâtisserie’ 
19:45 uur | dessert
20:45 uur | voorfilm Le Homard (2016) en hoofdfilm Haute Cuisine (2012)
tot 23.30 | après ciné (gezellig naborrelen met Franse muziek)

Video afspelen

COMME UN CHEF

Hoofdfilm 
2012 / 84 minuten / Frankrijk

REGIE Daniel Cohen
MET Jean Reno, Michaël Youn en Raphaëlle Agogué
TAAL Frans
ONDERTITELING
Nederlands

Jacky Bonnot, liefhebber van gastronomie en zeer getalenteerd, droomt van een succesvol en groot restaurant. Helaas heeft hij door zijn financiële situatie nooit een koksopleiding kunnen betalen. Dan ontmoet hij Alexandre Lagarde, groot chef-kok wiens comfortabele positie wordt bedreigd door de aandeelhouders van zijn restaurants. 

Video afspelen

HAUTE CUISINE

Hoofdfilm 
2012 / 95 minuten / Frankrijk

REGIE Christian Vincent
MET Catherine Frot, Jean d’Ormesson en Hippolyte Girardot
TAAL Frans
ONDERTITELING
Nederlands

 

Hortense Laborie is een gerenommeerde chef-kok uit de Campagne, die tot haar grote verbazing door de Franse president gevraagd wordt voortaan in het Parijse Élysée-paleis zijn maaltijden te bereiden. Ondanks de afgunst van het reeds aanwezige personeel, bevestigt Hortense al snel haar goede reputatie. Met haar authentieke gerechten weet ze de president voor haar te winnen, maar binnen de paleismuren liggen nog veel meer obstakels.

DINERBUFFET OM 18:00 UUR

Quiche Roquefort – hartig taartje gevuld met rauwe ham en Franse schimmelkaas
Boeuf Bourguignon – schaaltje met Franse stoofpot van mals rundvlees, aardappeltjes, spekjes, kruidig groentenbouquet en bourgognewijn
Stokbrood – met beurre ‘Café de Paris’
Salade mixte – groene salade met haricots verts, verse tuinerwten, rauwkost, ei en scherpe mosterddressing

DESSERT OM 19:45 UUR

EEN TRIO VAN
Flan Bordelais – vanillepuddinkje uit de oven in donkere karamelsaus
Mousse au chocolat – luchtige mousse van pure chocolade met een vleugje sinaasappel
Tarte au fromage blanc – klein puntje taart van franse kwark, vanille en limoen