Menu Sluiten

ZONDAG 16 FEBRUARI | FRANS EETFILMFESTIVAL

16 FEBRUARI 2020

Bonjour tout le monde. Op zaterdag 15 en zondag 16 februari organiseert Filmhuis Breda het Franse eetfilmfestival Bon Appétit! Diverse ticketcombinaties zijn mogelijk. Kom jij ook?

PROGRAMMA ZONDAG​

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Van A tot Z.
10:00 uur
| inloop
10:30 uur
| ciné petit-déjeuner
11:00 uur | voorfilm Le café (2009) en hoofdfilm Le sens de la fête (2017)
13:30 uur | déjeuner du dimanche
14:30 uur | gesprek met Rico Bongaarts van kookstudio Kookikook over Le Poulet n°728120 (Philippe Katerine) en Le Bocuse d’Or.
15:00 uur | voorfilm Parigot (2010) en hoofdfilm La villa (2017)
16:45 tot 18:00 | après ciné (gezellig naborrelen met Franse muziek en afsluiting)

Video afspelen

LE SENS DE LA FÊTE

Hoofdfilm 
2017 / 115 minuten / Frankrijk

REGIE Eric Toledano en Olivier Nakache
MET Jean-Pierre Bacri, Gilles Lellouche en Jean-Paul Rouve
TAAL Frans
ONDERTITELING
Nederlands

 

Max werkt 30 jaar als cateraar en organiseerde reeds honderden feesten. Vandaag staat een prachtige bruiloft op het programma die zal plaatsvinden in een 17e eeuws kasteel. Zoals steeds heeft Max alles geregeld opdat het een succesvolle gebeurtenis wordt. Echter, wordt zijn schema verstoord en elk moment van geluk en opwinding dreigt te kunnen uitmonden in een ramp.

Video afspelen

LA VILLA

Hoofdfilm 
2017 / 107 minuten / Frankrijk

REGIE Robert Guédiguian
MET Jean-Pierre Darroussin, Ariane Ascaride, Gérard Meylan, Anaïs Demoustier
TAAL Frans
ONDERTITELING
Nederlands

 

In een dorpje aan de kust bij Marseille komen Angèle, Joseph en Armand samen bij hun ernstig zieke vader.
Sinds een familiedrama twintig jaar geleden is Angèle niet meer naar het dorp terug geweest. Nu vader Maurice een beroerte heeft gehad, komen verleden en heden samen voor de broers en hun zus.

PETIT DÉJEUNER OM 10:30 UUR

Croissants, baguettes, beurre, confiture, fromage, café/thé/jus d’o

DÉJEUNER DU DIMANCHE OM 13:30 UUR

Soupe à l’oignon – flinke kop goedgevulde Franse uiensoep met stevige kaascrouton
Croque Monsieur – tosti à la française van stoer boerenbrood (ook een vegetarische versie)
Tarte aux chèvre et épinards – punt hartige spinazietaart en stevige graansalade