Menu Sluiten

20 MAART 2020 | CAMBODJAANSE FILMAVOND

het programma

18:00 uur | opening filmcafé
18:30 uur | diner
20:00 uur | start voorfilm Flight (2018)
20:30 uur | start hoofdfilm Funan (2018)
22:00 uur | borrel met muziek

Het is 17 april 1975. De emotionele animatiefilm Funan brengt de schrijnende gevolgen van de Rode Khmer op een gezin in beeld. Op deze Cambodjaanse filmavond duiken we de geschiedenis in.
Video afspelen

FUNAN

Hoofdfilm 
Frankrijk / Luxemburg / België
2018 / 84 minuten

REGIE Denis Do
MET de stemmen van Bérénice Bejo en Louis Garrel

Het idyllische leven in een Cambodjaans dorp wordt ruw verstoord wanneer de Rode Khmer een coup aankondigt. Het is 17 april 1975 en anderhalf miljoen mensen moeten hun huis inruilen voor de vage belofte van een goed leven in een land dat vrij is van kapitalisme en Westerse invloeden. Stadsbewoners worden verbannen naar arbeidskampen op het platteland en gedwongen hun bezittingen en persoonlijke identiteit achter te laten. Als één lichaam zullen ze hard werken voor de bevrijding van hun land, maar alleen de sterksten zullen overleven.

Funan is een emotionele animatiefilm over de schrijnende gevolgen van de Rode Khmer op een gezin, met de moeder als strijdlustige heldin. Regisseur Denis Do baseerde zijn regiedebuut op de verhalen van zijn moeder, die het regime van de Rode Khmer overleefde. Do won met zijn film de prijs voor de Beste Lange Animatiefilm op het filmfestival van Annecy.

VPRO Cinema (★★★★) ‘Een inktzwart verhaal, maar door de sobere, poëtische stijl ook ontroerend mooi’
NRC (
★★★★) ‘Maakt gruwelen Rode Khmer invoelbaar’

FLIGHT

Voorfilm 
2018 / 4 minuten

REGIE Anna Blom

Een meisje wordt verward wakker, niet wetend waar ze is. Terwijl ze rondkijkt om te zien waar ze is, schrikt ze van een enorme vogel. En hij is hier voor haar. Anna Blom is deze avond aanwezig voor een Q&A.