Menu Sluiten

We beginnen ons seizoen met de hoofdfilm Certain Women en de korte voorfilm La fille dans les galeries. Piet Kookt is weer van de partij om voor een smakelijk diner te zorgen.

Piet Kookt

Certain Women (2016) – Kelly Reichardt

Duur: 107 min
Bekijk hier de trailer.

Met veel aandacht voor thema’s als eenzaamheid, zielenpijn en existentieel onbehagen maakte Kelly Reichardt Certain Women, waarin drie verhaallijnen losjes met elkaar verbonden zijn. Advocate Laura (Laura Dern) probeert een vijandige situatie met haar cliënt te vermijden. De relatie tussen Gina (Michelle Williams) en Ryan begint barsten te vertonen. Jamie voelt zich aangetrokken tot advocate Beth (Kirsten Stewart).

De Volkskrant noemde Certain Women een “bedachtzaam meesterwerk”. De film werd bovendien met diverse internationale prijzen bekroond.

La fille dans les galeries (2018) – Lieve Oomen
Duur: 8 minuten
De korte musicalfilm La fille dans les Galeries vertelt het verhaal van een meisje (Lauren de Ruyck) met podiumambities dat tijdelijk onderdak zoekt in de St. Hubertusgalerijen te Brussel om zichzelf wat beter te leren kennen. Hier komt ze op sprookjesachtige wijze in aanraking met verschillen de karakters die haar daar een handje bij helpen.
Lieve Oomen is op deze avond aanwezig voor een Q&A.

 

Wil jij er ook bij zijn? Reserveer dan nu je tickets door te mailen naar info@filmhuisbreda! Vermeld daarin je naam, de titel van de film en het aantal combi- of filmtickets dat je wilt reserveren.