Menu Sluiten

27 SEPTEMBER 2019 | MAROKKAANSE FILMAVOND

het programma

18:00 uur | opening filmcafé
18:30 uur | diner 
20:00 uur | start Sofia (2018) 
22:00 uur | DJ-set van Multi-Panel

Een Marokkaanse filmavond bij Filmhuis Breda. Multi-Panel zorgt deze avond voor smaakvolle liedjes, gedurende het driegangen-diner. De DJ presenteert zijn nieuwe album Empty Handed en sluit vervolgens na afloop van de hoofdfilm Sofia (2018) de avond af. Daarbij komt veel eigen werk langs, maar ook Multi-Panel’s favorieten uit de muziekgeschiedenis. Vanzelfsprekend is Empty Handed deze avond voor het eerst te koop. 

Video afspelen

SOFIA

Hoofdfilm 
Marokko/Frankrijk
2018 / 80 minuten / Arabisch/Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

REGIE Meryem Benm’Barek
MET Maha Alemi, Lubna Azabal, Faouzi Bensaïdi, Sarah Perles, Hamza Khafif, Nadia Niazi, Rawia, Saïd Bey.

Sofia woont met haar ouders in Casablanca. Tijdens een etentje met de familie krijgt ze enorme buikpijn waarna haar water breekt. Het feit dat ze op het punt staat te bevallen wordt verborgen gehouden voor de anderen, want ze weet: op ongetrouwd een kind krijgen staat in Marokko een gevangenisstraf. Ze vertrekt met haar nicht naar het ziekenhuis, in de hoop dat ze daar toch kan bevallen. Is er een dokter bereid haar te helpen? En wat gaat ze doen als haar familie hier achterkomt?

Het drama Sofia ontving op het filmfestival van Cannes de scenarioprijs in het programmaonderdeel Un Certain Regard.

NINGYO

Voorfilm 
2019 / 25 minuten

REGIE Timo Ottevanger
INFO Ottevanger studeerde dit jaar af aan de Amsterdamse Filmacademie

In een dystopische stad, waar vrouwen enkel het bezit van mannen zijn, ontsnapt de 17-jarige Valentina uit de handen van Zéro. Kwetsbaar en alleen wordt ze gered door Alex, de leider van een groep jonge, sterke vrouwen die samen vechten tegen het onrecht dat er in de wereld heerst.

Video afspelen

MULTI-PANEL

Muziek

De muziek wordt verzorgd door 
Multi-Panel (Ludo Maas). Hij presenteert zijn nieuwe album Empty Handed. Het is zijn vierde release vol folky electronica-liedjes. Over zijn vorige plaat schreef magazine Vice: “Klinkt als kleine kusjes op je oorlel”. Andere enthousiaste recensies kwamen in de loop der jaren onder meer uit Amerika, België en Estland.

HET MENU