Menu Sluiten

29 NOVEMBER 2019 | FILMAVOND

het programma

18:00 uur | opening filmcafé
18:30 uur | start
20:00 uur | start Thunder Road (2018)

Thunder Road

Video afspelen

THUNDER ROAD

Hoofdfilm 
Verenigde Staten
2018 / 92 minuten

REGIE Jim Cummings
MET Jim Cummings, Kendal Farr en Nican Robinson

Politieagent Jim Arnaud staat op instorten. Hij verliest de vrouw van wie hij houdt en moet als gescheiden vader door het leven gaan. Dan komt zijn moeder te overlijden en dreigt hij ook nog eens de voogdij over zijn dochter te verliezen. Lukt het Jim om zijn hoofd boven water te houden?

Thunder Road is een komische low-budget dramafilm geschreven én geregisseerd door de Amerikaanse Jim Cummings. Ook verzorgde hij de muziek en de visuele effecten, was hij betrokken als co-editor en speelt hij de hoofdrol in de film. VPRO noemde Cummings niet voor niets een multitalent. De film is bovendien gebaseerd op de gelijknamige korte film die Cummings in 2016 maakte.

VLINDER

Voorfilm 
2019 / 10 minuten

REGIE Tamino Parren

Beeldend kunstenares Emmy Eerdmans (87) komt tijd te kort. Ze woont en werkt in een groot schoolgebouw en verzamelde jarenlang kunstobjecten. Door de jaren heen is haar school uitgegroeid tot een waar museum. Nu Emmy moeilijker loopt, zoekt ze naar overzicht in haar verzameling. Een poging tot orde in de chaos, maar de tijd lijkt haar in te halen.

Tamino Parren is op deze avond aanwezig voor een Q&A.