Menu Sluiten
tsjechische-avond-filmhuis-breda

Op vrijdag 23 november heet Filmhuis Breda je van harte welkom in de wereld van de Tsjechische animatie! We vertonen de charmante short Mythopolis en de verbazingwekkende live action/animatiefilm The Fabulous Baron Munchausen van Karel Zeman. Genieten van een Tsjechisch diner voorafgaand aan de films? Dat kan, want Piet Kookt is weer van de partij!

Reserveer vandaag nog jouw combi- of filmtickets!

18:00 uur: opening filmcafé
18:30 uur: diner
20:00 uur: start films
22:00 uur: live muziek
23:30 uur: sluiting filmcafé

PIET KOOKT TSJECHISCH
Op onze Tsjechische filmavond mag goulash natuurlijk niet ontbreken! Piet Kookt is weer van de partij om daarvoor te zorgen. Hij serveert zowel een goulash met kalfsvlees als een vegetarische variant. Last van een allergie? Laat het ons weten via info@filmhuisbreda.nl.

Let op: er zijn 50 combitickets beschikbaar.

filmhuis-breda

MYTHOPOLIS (2014) – ALEXANDRA HETMEROVA
Duur: 12 minuten

In deze korte Tsjechische animatiefilm proberen legendarische karakters uit de Griekse mythologie hedendaagse problemen op te lossen. Hetmerova’s afstudeerproject leverde een charmante film over vriendschap en familie op. Herken jij de Griekse helden in Mythopolis?

filmhuis_breda

THE FABULOUS BARON MUNCHAUSEN (1961) – KAREL ZEMAN
Duur: 85 minuten
Bekijk hier de trailer.

Karel Zeman: een Tsjechische filmmaker die zijn tijd ver vooruit was. Hij wordt beschouwd als de Tsjechische Méliès en veel hedendaagse filmmakers (zoals Wes Anderson en Tim Burton) zien hem als een groot voorbeeld. Zijn films vormen een inspiratiebron voor velen.

Zeman staat vooral bekend om de films die live action en animatie combineren, iets wat in de jaren ’60 uniek was. Eén van deze films is The Fabulous Baron Munchausen, gebaseerd op de verhalen over Baron Munchausen van de Duitse Rudolf Erich Raspe. Zeman’s film gaat over een man die heel vol is van zichzelf, maar blunder na blunder begaat. De film werd in 2017 gerestaureerd. The Fabulous Baron Munchausen is een kleurrijke film vol humor en satire die je zal doen verbazen.

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Wil jij er ook bij zijn? Reserveer dan nu je tickets door te mailen naar info@filmhuisbreda! Vermeld daarin je naam, de titel van de film en het aantal combi- of filmtickets dat je wilt reserveren.

tsjechische-avond-filmhuis-breda

Op vrijdag 23 november organiseren we een filmavond in Tsjechische stijl! Piet Kookt zorgt voor Goulash, waarna je kunt genieten van een korte charmante animatiefilm en The Fabulous Baron Munchausen, een bijzondere combinatie van live action en animatie gemaakt voor Karel Zeman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.