Menu Sluiten

18 oktoBER 2019 | jamaicaanse filmavond

het programma

18:00 uur | opening filmcafé
18:30 uur | diner
20:00 uur | start Yardie (2018) 
22:00 uur | live-muziek

Een Jamaicaanse filmavond bij Filmhuis Breda.

Video afspelen

YARDIE

Hoofdfilm 
Verenigd Koninkrijk
2018 / 101 minuten

REGIE Idris Elba
MET Aml Ameen, Sheldon Shepherd en Stephen Graham

Kingston, Jamaica, jaren ’70. Er is een bendeoorlog gaande. Dj Jerry Dread is het geweld beu en probeert vrede te stichten, maar moet dat met zijn eigen leven betalen. Zijn jongere broer Denis is getuige van de moord op Jerry. Tien jaar later wordt Denis de rechterhand van maffiabaas Fox, die Denis naar Londen stuurt voor een missie. Wanneer deze mis lijkt te gaan, besluit Denis om de moordenaar van zijn broer te zoeken.

Drama- en misdaadfilm Yardie is het regiedebuut van acteur Idris Elba (bekend van onder andere Avengers, Molly’s Game, Luther) en gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Headley uit 1992. The Guardian noemde de film ambitieus, energiek en origineel.

GIFTS FROM BABYLON

Hoofdfilm 
Nederland
2018 / 24 minuten / Engels

REGIE Bas Ackerman

Wat is de menselijke impact van migratie tussen Afrika en Europa? In de korte film Gifts from Babylon wordt deze vraag benaderd vanuit het perspectief van een Gambiaanse terugkeermigrant. De film behandelt de psychologische conflicten die ontstaan wanneer de jonge West-Afrikaanse Modou terugkeert naar zijn thuisland nadat hij illegaal heeft gewoond in wat hij zich als een paradijs had voorgesteld: Europa. Modou zal opnieuw een plek moeten vinden in zijn geboortestad, waar hij zich niet meer thuis voelt.